Mikkelsmesse

Finnskogtoppen, 23.-26. september, 2021

Det er øyeblikket som definerer ledere. Ikke dine planer, ikke dine ambisjoner, og definitivt ikke dine testskårer, men øyeblikket definerer deg og ditt lederskap.

Det er høstseminaret der Kåre Conradi og Steinar Bjartveit kombinerer teaterkunst, lederteori og filosofi. Øyeblikket definerer oss som ledere og som mennesker. Teater spilles i skogen. Olle Adolphson synges på svenskegrensen. Eksistensialisme fortelles i høstfarger og sylskarp luft. Alt skjer på Finnskogtoppen i rødt, gult og oransje. 

Seminaret gjennomføres på Finnskogtoppen Velværehotell, Grue. Stedet egner seg flott til høstseminar med skog ute og peiskos inne.

For mer informasjon eller påmelding kontakt: steinar.bjartveit@keiron.no

I ett enkelt øyeblikk kan du fange alle utfordringer, snu all tvil og meisle ut den rette kurs. Du sier nøyaktig det som skal og må sies, ordvalget treffer presist og dyptgripende, og du stopper akkurat i tide. Kanskje trenger du ikke si noe i øyeblikket, du bare er: Din tilstedeværelse gjennomtrenger alt støy, all stillhet, og du råder grunnen. Du har definert organisasjonen, deg selv og ditt lederskap.

Eller øyeblikket triller ned motsatt vei. Du blir lamslått, stotrende og paralysert. Ting skjer som i langsom film, men samtidig raser tiden av sted så fykende fort. Alt blir misforstått. Alt skjer feil. Etterpå visste du selvfølgelig hva du skulle ha gjort, hva du skulle ha sagt. Men øyeblikket kom og gikk. I uker framover kan du om og om igjen spille av for ditt sinn lykkeligere versjoner av øyeblikket som gikk tapt. I samtlige versjoner trollbinder du øyeblikket og styrer skjebnen dit du vil. Ledere faller på øyeblikk. En nøling, et raseriutbrudd, et feiltrinn er nok. Det kjennes urettferdig at en suksessrik karriere skal defineres av et feilvalg i et glimt.

Niccolò Machiavelli skiver dikt om øyeblikket, om en gudinne hvis navn er Occasione, den gunstige anledningensom må tas nå. De fleste kjenner ikke Occasione igjen når hun kommer, bare når hun har passert. Nesten lik en svart svane som flakser forbi. I kjølvannet hennes følger skikkelsen Anger. Så hvis du ikke griper Occasione, så vil Anger gripe deg. I moderne tid påpeker Jospeh Badaracco det samme: Defining moments konstituerer deg som leder. I slike øyeblikk er du nødt til å ta valg. Rett står mot rett, eller galt står mot galt. Det tester deg, åpenbarer deg, men vil også forme deg. Du blir hva du gjør. Og du kan ikke gå utenom. Men du kan forberede deg. Du kan bedre dine sjanser på å mestre øyeblikket. 

Det er en sterk tanke i filosofi, psykologi og litteratur at øyeblikket definerer oss som mennesket. Livet fanges i øyeblikket, og bare i øyeblikket kan du leve. Det velsigner og forbanner. Derfor inviterer vi til høstseminar med en unik kombinasjon av fag, kunst og kultur: Steinar Bjartveit og Kåre Conradi, KEIRON og Det norske Ibsenkompaniet, holder kurs på høstens tradisjonsrike storhelg, Mikkelsmesse.

Vi håper du har anledning til å bli med!

Steinar's story telling skills bring to life the lessons of leadership in the backdrop of historic leadership figures; an inspiration to the whole organisaton.

Grethe Moen, President & CEO, Petoro