Vinterseminar 2022

Grefsenkollen 28. februar 2022.

Vinterseminar på Vismennenes Dag 28. februar

Keiron inviterer til Vinterseminar på Vismennenes Dag, inkludert nyttårskonsert!

Vi markerer julens siste dag, også kalt «Helligtrekongersdag». Dette er dagen de tre vise menn kommer, reisende i ulike aldre, fra tre verdenshjørner, på jakt etter kunnskap og visdom. Derfor kalles dette også Vismennenes Dag.

Velkommen skal du være!

 

 

Vi ønsker deg velkommen til en dag for visdom og refleksjon i fantastiske vinteromgivelser på Grefsenkollen når vi står på terskelen til et nytt år. 

Det som ikke dreper deg, gjør deg sterkere! Dette livsbejaende Nietzsche-sitatet setter fokus for Årets Vinterseminar. Nederlag og lidelse gjør vondt, men det kan også forbedre deg som menneske og leder. Du lærer noe i tapet, noe viktig, noe som gjenforener deg med det nødvendige. Alle ledere faller. Hvem ønsker vel ledere som tror de er perfekte og ufallbare? Ydmykhet, autentisitet og kraft går hånd i hånd.

Vi presenterer derfor en blålig vinterpalett med mange interessante innslag, men i sentrum står likefullt Rachamaninoffs andre pianokonsert. Seminaret avslutter med at vi går på Oslo-Filharmoniens Nyttårskonsert der Khatia Buniatishvili spiller denne pianokonserten. Verket starter med noe som kan minne om hjerteslag som gradvis blir sterkere – som for å symbolisere at noe våkner til live. Rachmaninoff skrev verket etter å ha vært psykisk nedbrutt og hatt skrivesperre i lang tid. Når han gradvis ble bedre, komponerte han dette som skulle bli et av hans mest kjente verker. Vi får med oss Håvard Gimse, en av Norges fremste musikere, som skal fortelle oss om Rachmaninoffs verk. I tillegg til å være pianist er han også professor ved Norges Musikkhøgskole. 

Vi byr på følgende program der spennende faglige innspill kombineres med gode samtaler i mindre grupper – slik at du får best mulig utbytte av denne dagen:

Ingvild Müller Seljeseth: Fallet

Håvard Gimse: Rachmaninoffs gjenoppliving

Magnus Huth: Krig og fred – i Tolstoj og i livet

Steinar Bjartveit: Akillevs’ tragiske skjebne – hvordan du blir den du er

Oslo-Filharmonien: Nyttårskonsert – Rachmaninoffs 2. pianokonsert & Tsjajkovskijs 4. symfoni

 

Seminaret inkluderer seminaravgift, kaffe/mineralvann/frukt, 2-retters lunsj og konsertbillett. Vi har et begrenset antall plasser til seminaret, så skynd dere å melde dere på. Bindende påmelding skjer til https://www.deltager.no/event/vinterseminar2022. Pris er kr 4.500.